Warning: Creating default object from empty value in /home/zpdbgkwc/public_html/wp-content/plugins/showeblogin-facebook-page-like-box/showeblogin-facebook-page-plugin.php on line 42

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/zpdbgkwc/public_html/wp-content/plugins/showeblogin-facebook-page-like-box/showeblogin-facebook-page-plugin.php:42) in /home/zpdbgkwc/public_html/wp-content/plugins/simplr-registration-form/lib/wp-session-manager/includes/class-wp-session.php on line 128

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/zpdbgkwc/public_html/wp-content/plugins/wr-pagebuilder/core/core.php on line 127

Deprecated: parse_str(): Calling parse_str() without the result argument is deprecated in /home/zpdbgkwc/public_html/wp-content/plugins/simplr-registration-form/simplr_form_functions.php on line 1221
Бъдещите първокласници по-лесно ще се учат да четат | Защита правата на децата

Бъдещите първокласници по-лесно ще се учат да четат

МИГЛЕНА КУНЕВАБъдещите първокласници по-лесно ще се учат да четат. В новите учебни програми е предвидено децата да започнат ученето на букви с редуване на гласни със съгласни, а не както е в момента – първо гласни, а след това съгласни.
Министърът на образованието и науката
Меглена Кунева

Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от … към профила
съобщи това по време на парламентарния контрол, като уточни, че промяната се прави благодарение на новите изследвания в областта на преподаването и цели децата да могат да сричкуват по-бързо. „Така детето ще може да прочете по-лесно мама“, допълни Кунева.

По думите на министъра проектите за нови програми са базирани на национални традиции, на анализ от националните външни оценявания и държавните зрелостни изпити, на изводите с кое учениците се справят по-добре и с кое не, както и на резултатите от международните изследвания за уменията на българските ученици. Заложено е олекотяване на програмите, както и успешни модели на ограмотяване.

Предвижда се новите знания да са 60 процента от общия обем, досега няма такова ясно разграничение и в голям процент доминират новите знания, което води до препускане на учебен материал, коментира министърът на образованието и науката.

Кунева посочи, че вече ще се правят повече междупредметни връзки. „Ако в пети клас по история се изучава праистория и античност, по български и литература се залага на митологични представи, фолклор и там е разположено стихотворението на Ботев „Хайдути“, аргументира се Кунева.

Според министъра с избираемите и факултативните часове могат да се правят училищни политики според желания, нужди, възможности, както и насочени към нуждите на конкретното дете.

Източник: Novini.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate