Warning: Creating default object from empty value in /home/zpdbgkwc/public_html/wp-content/plugins/showeblogin-facebook-page-like-box/showeblogin-facebook-page-plugin.php on line 42

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/zpdbgkwc/public_html/wp-content/plugins/showeblogin-facebook-page-like-box/showeblogin-facebook-page-plugin.php:42) in /home/zpdbgkwc/public_html/wp-content/plugins/simplr-registration-form/lib/wp-session-manager/includes/class-wp-session.php on line 128

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/zpdbgkwc/public_html/wp-content/plugins/wr-pagebuilder/core/core.php on line 127

Deprecated: parse_str(): Calling parse_str() without the result argument is deprecated in /home/zpdbgkwc/public_html/wp-content/plugins/simplr-registration-form/simplr_form_functions.php on line 1221
Оставка | Защита правата на децата

Оставка

Оставка на Ивайло Иванов

Оставка на Ивайло Иванов

Днес се състоя протест пред Министерство на труда и социалната политика (МТСП), на който се поиска оставката на новоназначения заместник министър Ивайло Иванов. Поискана бе и ревизия на дейността му като изпълнителен директор на Агенция за социално подпомагане. Протестиращите бяха приготвили „награда“ – купа за „Бързо бягащ от отговорност“ и медал „Супер талант“

Оставка Ивайло Иванов

Оставка Ивайло Иванов

Въпреки желанието им да връчат наградите на новия зам. министър, среща с него не се състоя, тъй като в 09:00 часа той все още не беше на работното си място. Портиерите на министерството отказаха да предадат наградите на своя началник. Протестиращите запазиха наградите с цел на следващо събитие да бъдат връчени на г-н Иванов. След  като протестът приключи бе внесено протестно писмо от Фондация „Защита правата на децата“, Сдружение „Асоциация за детско развитие (Член 24)“ и Фондация „Бащи за отговорно родителство“ до премиера Бойко Борисов и министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова.

Ето и текста на писмото:

Долуподписаните представители на гражданското общество в Република България изразяваме своето недоволство и протест срещу назначаването на г-н Ивайло Иванов на поста заместник-министър в МТСП.

Докато заемаше поста изпълнителен директор на Агенцията за социална подпомагане, ние многократно и в продължение на години сме изнасяли данни за лошата организация и битуващите корупционни практики в ДСП, РДСП и ОЗД. Срещу тези действия се водят редица съдебни дела, в които се показват нарушенията на длъжности лица, ръководени от г-н Иванов.

Самият той в началото на 2015 г. издаде писмено разпореждане към всички дирекции „Социално подпомагане“; регионални дирекции „Социално подпомагане“ и отдели „Закрила на детето“, с което забрани достъп до информация на заинтересовани страни и техните адвокати, касаещи пряко правата на тези страни и техните деца.

Господин Борисов,

Госпожо Русинова,

Как се случи така, че именно лицето Ивайло Иванов, доказало своята крайна недемократичност, непрозрачност и антисоциална дейност бе избрано да отговаря за проблемите и политиките в социалната сфера?

В обществото се коментира, че бивши служители на Агенция за социално подпомагане твърдят, че Ивайло Иванов държи множество фирми за помощни средства за хора с увреждания. Тези фирми били управлявани с подставени лица. Ако е така, това не е ли конфликт на интереси и нелоялност към конкурентните фирми?

Защо в България продължават лошите практики некачествени служители и държавни чиновници, без никаква социална чувствителност и със съмнителна репутация, вместо да бъдат отстранявани от заеманите длъжности да бъдат издигани в държавната йерархията?

Не беше ли Вашето правителство, което заяви своята готовност за реформи, прозрачност и отговорност в политиките, за отстраняване на „негодния“ човешки материал и за назначаване на експерти?

Уважаеми господин Министър-председател,

Настоятелно Ви молим, да преразгледате назначението на г-н Ивайло Иванов на поста заместник-министър в МТСП.  Заявяваме готовност, за да не бъдем голословни, да Ви предоставим всички данни и материали, с които разполагаме в посочено от Вас време на лична среща, доказващи  порочното поведение на лицето Ивайло Иванов и неговите подчинени.

Молим да инициирате проверка на всички фирми за помощни средства и да изнесете публично данните.

 

Един коментар по Оставка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate