Укриват ли социалните дете от майка му в продължение на десет години

След дългогодишно отсъствие от семейството си, 12 годишно момиче се върна при близките си. Служители на Дирекция социално подпомагане – Търговище го отнемат от близките му поради битов инцидент. Детето е било настанено в институция, а в последствие и в приемна грижа. Възможно е някой да се е опитвал да предреши съдбата на това невинно същество. Детето е дадено за осиновяване, а в последствие е разсиновено и отново съдбата го изпраща по домове от семеен тип. През целия този период майка му е искала да прибере чедото при себе си, но въпреки множеството запитвания от нейна страна към социалните служби, не получава никаква информация за местоположението на детето.

След поредното настаняване на детето в център от семеен тип, майка му получава призовка от съда. Това е щастливия момента не само за майката, но и за детето, което в продължение на 10 години е местено по институции около седемнадесет пъти. На делото то за първи път вижда майка си. Няма никакви спомени за нея, тъй като на двугодишна възраст е било откъснато от близките му. Радостта е неописуема за двете й сестрички, които я приемат с огромно желание.

След съдебна битка, детето успява да се прибере в дома си при близките. Няма нищо по-прекрасно от това детето да намери пътя към своето семейство, където да живее щастливо и обичано.

4 коментара по Укриват ли социалните дете от майка му в продължение на десет години

 • Надежда Ангелова каза:

  Това, което се казва са неверни неща. Зная за кого става въпрос – за Анифе, която е било в приемна майка в Търговище – мама Данче, както казва детето, когато е на 8 години. , трябваше да кажете името. Моя приятелка я осиновява, когато е на 8 години, ходи на у-ще, но последствието е, че детето има психическо заболяване, което не е казано, лежи в болницата на 4 км. В училище не я искат, защото не се държи добре с децата. Детето е виждало майка си, която е била бременна с друго дете, така, че майката че я е търсила, не е вярно. Лекарите са казали – това дете в пубертета, ще бъде непредсказуемо. Това е причината моята приятелка да върне детето, защото е сама. Престанете вече, защото е гадно да обвинявате без да знаете причината. Майката лъже най-позорно.
  с уважение,
  Надежда

  • Здравейте г-жо Ангелова,
   Как се е разболяло детето?
   Наясно ли сте, че има заявления от майката, в които е изявила желание детето й да бъде върнато за отглеждане в биологичното си семейство?
   Поздрави!

 • звездомира каза:

  Това е причината моята приятелка да върне детето, защото е сама. Аако бе сижственото и дете с такива заболяване на копго щеше да го върне?Значи не е била готова за тежката съдба на МАЙКА,господ си знае работата.

 • DaryaKuDo каза:

  Добрый день всем. Как можно наполнить жизнь смыслом
  и быть полезной? Как стать успешной?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate